Selecteer een pagina

Gepassioneerd Landschapsfotograaf

Sinds 2009

Eelco de Jong is een Nederlandse landschapsfotograaf (d.d. 7 November 1979). Hij is geboren en getogen in Den Haag. In 2009 is hij tijdens een vakantie in Zuid-Afrika voor het eerst in aanraking gekomen met fotografie. Ook al bleef het in eerste instantie alleen bij het vastleggen van vakantiekiekjes, was toch de interesse voor het fotograferen bij hem gewekt.

Techniek

Om de techniek van zijn Canon 450D onder de knie te krijgen en de theorie van het fotograferen te leren, is hij in 2013 een aantal cursussen gaan volgen bij het Koorenhuis in Den Haag. Deze cursussen werden gegeven door beeldend kunstenaar Richard Brouwer en hebben er mede voor gezorgd dat Eelco vertrouwd raakte met termen als diafragma, sluitertijd en iso-waarde. Ook het leren “kijken” naar onderwerpen heeft hij zich tijdens deze cursussen eigen gemaakt.

Bas Meelker

Rond 2014 is hij serieuzer aan de slag gegaan met fotograferen, maar toen nog zonder specialisatie. Totdat hij op toevallige wijze tegen het werk aan liep van landschapsfotograaf Bas Meelker. Hij was meteen heel enthousiast over landschapsfotografie heeft in 2016 dan ook een aantal workshops bij deze fotograaf gevolgd.
Wat hem fascineert aan het vastleggen van het landschap is dat elementen zoals licht en bijzondere weersomstandigheden, zoals ochtend mist een landschap kunnen optillen. In zijn foto’s is hij altijd op zoek naar een drietal componenten; balans, diepte en licht. Deze aspecten zorgen er samen voor dat de foto iedere keer weer naar een hoger niveau wordt getild.
Het werk van Eelco is in verschillende bladen gepubliceerd, zoals Zoom, Hello The Hague (Cover) en in de kalander van de National Geographic. Voorzichtig aan weten ook de commerciële bedrijven zijn werk te vinden, zoals Hello The Hague en Resiliencepoort.

Geïnspireerd blijven

Om inspiratie op te doen en zich te kunnen blijven ontwikkelen volgt hij het werk van belangrijke fotografen zoals Joe Cornish, Tom Mackie, Colin Prior, Henk Meijer, Albert Dros en uiteraard Bas Meelker. Fotografie is voor Eelco uitgegroeid tot een grote passie en hij probeert zijn enthousiasme hier voor op anderen over te brengen door het geven van workshops en lezingen. Ook geeft hij sinds 2018 zelf een cursus fotografie aan de Volksuniversiteit van Den Haag. Inmiddels fotografeert hij met een Canon 5D Mark IV en een aantal prachtige Canon L-lenzen.
Veel plezier met het bekijken van zijn werk!

Wat doet Eelco de Jong Photography?

levering van foto's

  • Verkoop van mijn werk afgedrukt in hoogwaardige kwaliteit op ieder formaat
  • Gebruik van mijn foto's voor verschillende commerciële doeleinden en interieur-toepassingen
  • Werk in opdracht

workshops & lezingen

  • Basisworkshop Landschapsfotografie met daarbij een thuisopdracht "Stilte"
  • Het geven van lezingen over mijn werk als fotograaf en uitleg over compositie, techniek en timen van je foto

citywalks

  • In 3 uur tijd ontdekken we in een groep (max 10 personen) de stad Den Haag. Tijdens deze City Walk leer ik je de basis beginselen van de fotografie en het "leren kijken" naar een stad in al zijn schoonheid

Terugblik gastles van Eelco de Jong tijdens de M-Fasterclass, Maart-April 2018.

 

Het thema van de M-Fasterclass in de voorjaarseditie van 2018 ging over landschapsfotografie. De deelnemers hadden vooraf een landschapsfoto gemaakt met het thema stilte.

Cursusleider Marco de Groot had Eelco als gastfotograaf uitgenodigd, omdat zijn foto’s per definitie stilte, rust en ruimte uit stralen.

Eelco de Jong bleek een zeer enthousiast fotograaf en wist zijn enthousiasme ook op het publiek over te brengen. Een maand later liet één van de cursisten mij een foto van de Zeelandbrug zien, waar hij ‘ochtends vroeg van uit Den Haag naar toe gereden was, gemaakt vanaf statief met een neutral density- en een polarisatie- filter voor de lens. Een pracht-foto, welke hij zonder deze gastles nooit gemaakt zou hebben.

Eelco liet aan de hand van foto’s en demonstraties zien dat je een landschapsfoto ook kunt plannen. Locatie, moment, weersituatie technische hulpmiddelen en instellingen zijn allemaal al vooraf te bedenken. De kans dat het magische moment tijdens het fotograferen ontstaat is dan veel groter, mits je niet vergeet te fotograferen door de overweldiging van de schoonheid die op dat magische moment ontstaat.

Eelco, bedankt voor de inspirerende avond,

Marco de Groot
Marco-Fotografie
www.marco-fotografie.nl

Eelco de Jong is een gepassioneerd landschapsfotograaf die zich met name richt op het vastleggen van het Zuid-Hollandslandschap. Met zijn foto’s straalt hij rust, ruimte en stilte uit.

Bel mij

+31 6 14 87 55 80

EMAIL mij

info@eelcodejong.nl

© Copyright Eelco de Jong Photography – All images and content
No part of this website or any of its contents may be reproduced, copied, modified or adapted, without the prior written consent of Eelco de Jong.

Alle rechten voorbehouden. Niets uit de inhoud van de deze site mag worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt, in welke vorm of wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Eelco de Jong.